Bekijk hier de nieuwste nieuwsbrief van Waterfront Harderwijk. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 

Bouwvakvakantie in zicht

In verband met de bouwvakvakantie zijn de meeste bouwbedrijven, die werkzaam zijn binnen het Waterfront, van 24 juli tot en met 13 augustus gesloten. Dat betekent dat weinig tot geen werkzaamheden in het plangebied worden uitgevoerd. Daarna worden de werkzaamheden direct weer met volle gang opgepakt. Wij wensen iedereen een goede vakantie toe!

Planning werkzaamheden Boulevardgebied

Na de bouwvakvakantie start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor het uitgraven van de nieuwe Stadshaven in het Boulevardgebied. Vervolgens beginnen in september de ontgrondings-werkzaamheden vanaf het Strandeiland richting de Vissershaven. In het verlengde van deze werkzaamheden wordt ook de definitieve bestrating op de Boulevard aangelegd.
Lees verder>> 
 

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Om alle werkzaamheden in het Boulevardgebied mogelijk te maken, wordt de Boulevard na de zomer grotendeels verkeersluw. Dit houdt in dat gemotoriseerd verkeer in een groot deel van het Boulevardgebied niet meer welkom is. Vanzelfsprekend kunnen de bedrijven wel worden bevoorraad. Daarvoor worden zogenoemde venstertijden ingesteld. 
Lees verder>>
 

Afronding sanering Stadswerven

Deze maand worden de saneringswerkzaamheden op het oude industrieterrein Haven afgerond, met uitzondering van een aantal kleine spotsaneringen rond de Flevoweg. Een groot deel van de bodem was sterk verontreinigd met asbest als gevolg van de jarenlange vestiging van asbestfabriek Asbestona. Ook waren op specifieke locaties in mindere mate andere verontreinigingen vastgesteld.
Lees verder>>
 

Definitieve inrichting Strandeiland

In 2013 is het Strandeiland geopend voor publiek. Daarbij was gekozen voor een tijdelijke, pragmatische invulling in plaats van een vaste inrichting. Het idee achter deze visie was dat het karakter van het Strandeiland hierdoor langzaam kon worden ingekleurd. Hierdoor is een goed beeld ontstaan van wensen en behoeften van gebruikers, maar ook van de knelpunten. Dit is als input gebruikt voor de uitwerking. 
Lees verder>>

Woningbouw Waterfront loopt gestaag door

De verkoop en bouw van de woningen in het plangebied Waterfront loopt gestaag door. De laatste 10 woningen op het Zuidereiland zijn deze maand verkocht. Tijdens hun eerste buurtborrel zetten de laatste bewoners van het Zuidereiland hun handtekening op de koopovereenkomst. Naar verwachting worden deze woningen in het najaar van 2018 opgeleverd en maken het wooneiland compleet. Lees verder>>
 

Woning huren in Waterfront

In mei zijn de eerste huurwoningen op de markt gekomen. Het gaat om de verhuur van 33 eengezinswoningen, die variëren in woonoppervlak van 129 tot 135 m2, verdeelt over vier woningtypes. De huurprijzen van de woningen in Waterfront liggen tussen de € 1.050,- en € 1.185,- per maand, inclusief parkeerplaats op het binnenterrein. Een deel van deze woningen is nog beschikbaar. Wilt u een woning aan het water huren?
Lees verder>>

Stuur uw leukste zomerfoto

Viert u de zomer op het Strandeiland of gaat u lekker varen op het Wolderwijd? Stuur uw leukste vakantiefoto uit Harderwijk, waar het thema ‘water’ centraal staat, op naar Waterfront Harderwijk, via waterfront@harderwijk.nl. Eind augustus plaatsen wij de vrolijkste, grappigste en vermakelijke foto’s op onze Facebookpagina. De maker van de leukste foto krijgt van ons vier entreekaarten voor het Dolfinarium cadeau.
 
 
Afmelden
Deze nieuwsbrief is verzonden vanuit een automatische mailbox.
E-mails naar deze mailbox worden niet beantwoord.